Her kan du lese mer om Konfirmanttiden i Sentrum!

 

I "Konfirmanttiden i Sentrum" legger vekt på at du skal få et godt inntrykk - ikke bare av hva kirke, tro og livet i kirken betyr - men også; hva kan det bety å være med i et kristent ungdomsmiljø.

Dette året kommer du derfor både inn i kirken og blir kjent med ansatte og din lokale menighet - men i tillegg velger du en ungdomsaktivitet du skal være med i gjennom hele året. Her møter du ungdom fra alle samarbeidsmenighetene. Sammen med disse skal du også dra på en weekend. (Og noen skal til og med på flere).

Vi har "slanket" den lokale undervisningsbiten litt i dette nye opplegget slik at du ikke vil oppleve at du bruker mer tid til konfirmasjonstiden - i forhold til slik vi har hatt det tidligere.

Gruppene du velger blant er:

Sky Sing - ungdomskoret i Ynglingen, og med fullt band synges alt fra gospel og salmer til pop og rock.

KRIK- idrett og gøy på en gang i gymsalen på St. Svithun ungdomskole på Storhaug.

St. Johannes sangerne- et kor for både gutter og jenter. Varierte sanger. Godt mijø og Stavangers flotteste øvingslokale? St. Johannes kirke på Storhaug.

Sporty - møtes jevnlig på Ynglingen på Lassa for å drive forskjellige idretter for treningens og det sosiales skyld. Fokus på lek og personlig utvikling.

Diakonigruppe 1 (innsats for andre)- i denne gruppen er fokus på hva vi er og hva vi kan være for våre medmennesker. I denne gruppen vil du få både sterke og flotte opplevelser som vil prege deg på en god måte. Vi møtes i Nygata forsamlingshus i sentrum.

Diakonigruppe 2 (innsats for andre)- i denne gruppen har vi ungdomsklubben i Varden som vår base. Vi drar hjem til mennesker som trenger hjelp på ulik måte i hjemmet sitt og hjelper til med små praktiske oppgaver - som vask, hagestell, lett vedlikehold osv. Vi møtes i Varden kirke - i ungdomsklubben.

Bluscreen Ungdomsklubb- (bl.a. LAN gruppe). Dette gjelder ikke bare medlemmene - men også datamaskinene dere jobber med. Her er det spilling og data og nettverk i sentrum. Gruppa møtes i kjelleren i St. Petri menighetshus på Våland.

KRIK Villmark- denne gruppen møtes i ungdomskjelleren i Varden kirke og gir deg bare gode opplevelser. Det blir mange fine kvelder med fokus på friluftsliv - men også rikelig praktisering av friluftsliv.

Les mer om gruppene på forsiden!

Alle aktivitetene er åpne for ungdom opp til 18 år. Så når konfirmasjonstiden er over - kan du fremdeles fortsette i aktiviteten din og være med på alt som skjer der. (eller skifte over til en av de andre gruppene) .

Følg med på hjemmesiden til menigheten din for å lese mer om deres lokale opplegg. Det er også der du melder deg på til konfirmasjon - påmeldingen åpner den 15. mai!

St. Petri og Domkirken menighet

St. Johannes menighet (her melder de seg på også de som bor på Vassøy)

Varden menighet

Kampen menighet

Stokka menighet

Tilrettelagt opplegg:

Dersom dere ønsker tilrettelagt opplegg for konfirmanter med særskilte behov, som ulike funksjonshemminger eller annet, kan dere kontakte Jan Stein Halås, kateket i Madlamark kirke på tlf 51 59 93 53.

 


 

Del denne artikkel på e-post